Direktlänk till inlägg 7 juni 2010

Älskade marsvin

Av Tina Lindmark - 7 juni 2010 22:24

Det finns inget så tröstande som ett marsvin som pussar en på handen med sin lilla tunga. Det finns inget så lugnande som att borra ned ansiktet en riktigt lurvig marsvinspäls. Det finns inget som kan ge en sådan själslycka som marsvin som studsar omkring som popcorn, överlyckliga över att komma ut på golvet eller gräset. Det finns inget ljuvligare ljud än marsvin som försöker skynda på maten genom gälla skrik. Det finns inget så älskvärt som marsvin. 


  

Jag har varit marsvinsägare i 1,5 års tid. Att skaffa marsvin är ett av de bästa besluten jag hittills gjort i mitt liv. 
Ett marsvinsägande blir vad man gör det till. De första månaderna av mitt marsvinsägande bodde marsvinen i en gallerbur på fleeceunderlag. I gallerburen kändes marsvinen som fångar samtidigt som fleecefilten behövdes rengöras dagligen. När jag i somras byggde bokhylleburen (som är ca 200x80 cm) kändes marsvinsägandet helt annorlunda. Marsvinen lever friare, de har en större boyta som släpper in mer ljus och luft. 


  

Dina marsvins liv och ditt marsvinsägare blir vad du gör det till. Dina marsvin lever under de förutsättningar som du ger dem och beter sig därefter. Marsvin är inga tråkiga eller skygga djur, upplever du dina marsvin som otrygga, tråkiga eller rädda är det du som brustit i ditt marsvinsägande. Förtroende och pålitlighet från ett djur är inget som kan tas förgivet, utan är något som förtjänas och gradvis byggs upp. 


  

Ett marsvin lägger sitt liv i dina händer. Det är du som ger det föda och vatten, värme, kärlek och alla livsnödvändiga ting. Under hela dess liv har du ett otroligt stort ansvar.
Tänk dig för - inte bara en eller två gånger - innan du väljer att ta ansvar för och bevara ett liv. Ett marsvin, djur överhuvud taget, är inga slit och släng varor som du med gott samvete kan sälja iväg när de inte passar in i din vardag längre. Ett liv, en levande varelse, är inget man tröttnar på om man är en ansvarsfull djurägare.  


  

Ibland kan jag kolla in i lilla Engels ljusrosa ögon och se hela världen speglas i dem. Hon känner till mina största hemligheter, och jag vet att hon kommer att bevara dem i tystnad som sin heligaste skatt. Som tack har jag lovat att älska henne livet ut och fortfarande minnas henne den dag vi möts på regnbågsbron. 


  

 
 
Ingen bild

Flemming

7 juni 2010 23:28

Välkommen tillbaka Tina
Det var ett tag sedan du bloggade och det kanske finns skäl för det …

Ditt senaste bidrag är väldigt djupt, seriöst och jag önskar att flera djurägare delade denna inställning men tyvärr så finns det alldeles för många av andra sorten …
Du bör komplettera med en påminnelse om att försäkra sina djur.
Kålkompaniet och Huvudet bland Molnen har tagit upp det i sina bloggar och ju fler som gör det …

Fina bilder på djuren har du också, där min favoritbild är Engels hakbad men alla djuren har sin charm på sitt sätt


Marsvinsbloggläsaren
Flemming

 
Tina

Tina

8 juni 2010 21:49

Hej Flemming!

Vad roligt att du följer min blogg!
Det finns egentligen ingen vettig anledning för att jag var ganska dålig på att uppdatera. Den största orsaken var mycket skolarbete och tidsbrist, ibland tänkte jag att jag skulle blogga men det glömdes ofta bort.

Nu lovar jag mycket nya händelser på bloggen! Jag ska bland annat försöka knåpa ihop en ordentlig header och försöka uppdatera en gång i veckan. :-)

Jag vill rikta in mig mer på etik, personliga åsikter och riktlinjer för marsvinsägande i min blogg. Inlägg som endast berättar att idag har min a marsvin ätit morötter eller idag har jag haft marsvinen utomhus lockar mig inte lika mycket att skriva om.

Tack för din kommentar!
Kram / Tina

http://tinasmarsvin.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Flemming

8 juni 2010 22:53

Hej Tina.

Tack för ett seriöst svar på mitt inlägg

Jag såg att du är blivande 18-år och har med andra ord livet framför dig …
Tag tillvara dina möjligheter med studier, skolgång och var framförallt social mot dig själv och andra.
Blogga är en form av modern dagbok, dvs. man behöver inte prioritera det framför livet.
Du bör skriva när du har tid och lust, för annars blir det endast tjatigt.

Jag ser att du vill satsa på dom ”tunga” bitarna och det är inte helt fel men glöm inte att bilderna på djuren ger väldigt mycket åt läsaren.
Vi vill fortfarande se lilla Engel och dom andra i marsvinsfamiljen.
Fotografera är du ju duktig på så mera bilder …
Börja lite smått och utveckla bloggen i din egen takt annars kommer du tröttna innan målet är nått.

En sida som fascinerar mig är http://cavycritters.blogspot.com/
Här är Bosse & Brudarna en form av live från marsvinsburen.
Bra bilder och en rolig text.
Titta in men gör ingen kopia för då blir det en blogg för mycket …



Bästa hälsningar
Flemming





 
Louise

Louise

12 juni 2010 03:39

Så fint och bra skrivet!

http://creation.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

30 juli 2010 13:29

Jag blir så rörd av din text att jag nästan börjar gråta.

Jag tycker att du gör helt rätt i att blogga när du har något att berätta, känn ingen press att uppdatera oftare än du har något på hjärtat att dela med dig av. Det gör de texter du skriver mer läsvärda, att där finns ett djup och ett genomtänkt budskap. Det finns redan många andra som berättar att deras marsvin ätit morötter eller varit utomhus, men ingen som är som du.

http://www.maskrosmarsvin.webs.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina Lindmark - 22 oktober 2012 20:01

vd fdf df dfdf

Av Tina Lindmark - 7 juli 2011 21:56

Det var länge sedan jag skrev här. Jag och marsvinen har levt våra liv i stillhet, nästan tagit livet förgivet. Lycka är något som vi alla försöker finna i våra liv. Lyckan är svår att fånga, den kan infinna sig i ett kort andetag för att försvinna m...

Av Tina Lindmark - 29 september 2010 20:22


Att jag brinner för ämnet Omplacering och djurens välmående hoppas jag har framgått väl här i min blogg.  Nu har jag startat ett forum i ämnet: http://omplacering.ifokus.se/ Jag hoppas att forumet ska kunna utvecklas till en plats där djurälskand...

Av Tina Lindmark - 23 mars 2010 20:17

Nu har jag haft en klipp & fix dag med marsvinen. Mina 3 långhårstöser skulle få både päls och klor klippta medan korthåriga Mirra glatt nöjde sig med att endast få klorna klippta. Engel kommer inte alltid överens med sin päls, hon kissar lätt ner si...

Av Tina Lindmark - 1 mars 2010 20:47

För 2 veckor sedan flyttade Miku till sitt nya hem hos en jätte trevlig tjej. Där ska hon bo med marsvinet Djingla (jag kan inte sluta oja mig över det otroligt gulliga namnet!) som bott ensam sedan hennes förra kompis hastigt gick bort.  Det kä...

Ovido - Quiz & Flashcards